Er GMO fremtiden?
vi udvikler os
Vi udvikler os hele tiden og det gør landbruget også. Planter og dyr har tilpasset sig over mange år, for at overleve. Det kender vi fra fænomenet Survival Of The Fittest. Lige siden landbrugest begyndelse har man påvirket afgrøder, ved at vælge frø fra de bedste planter, til næste års høst. Med genmodificering får man den proces til at gå hrtigere, istedet for at lade naturen gå sin gang. Der er både ulemper og fordele ved at genmodificere vores dyr og planter.

fordele
En fordel ved GMO er at når vi genomodificere planter skal vi bruge færre sprøjtemidler, hvilket er godt for miljøet og vores grundvand.
En anden fordel er at vi kan øge vores produktion, og dermed gøre noget ved sult og hungersnød. Da befolkningens antallet
på jorden er stadig stigende, skal vi også bruge mere mad. I år 2050 vil der være omkring 9 milliarder mennesker på jorden, og vi vil umuligt kunne brødføde så mange mennesker, hvis vi ikke øger vores produktion. Med genmodificering kan man få afgrøderne til at vokse hurtigere, vokse i tørke, i for salt jord eller i frost. Genmodificerede planter kan også nemmere tåle stress. Alt dette gør det muligt at producere flere fødevare.
ulemper
Man frygter dog at det kan være farligt at spise genmodificerede planter, eller dyr som har spist genmodificeret foder. Man frygter at stumper af DNA kan blive optaget i vores krop. Eller ufordøjede gensplejsede gener kommer ned i vores tarmflora, også vil kunne blive optaget af vores mikroorganismer. Man bruger fx. antibiotika når man genmodificere visse ting, man kan adskille genmodificerede celler fra ikke genmodidficerede celler, ved at indsætte antibiotika. De celler som overlever er antibiotikaresistense og er de genmodificerede celler. Og nogle GMO afgrøder har så antibiotikaresistens. Man frygter så at mikroorganismerne i vores tarmflora kan optage den resistens. Så vil det ikke være muligt at behandle sygdommer med antibiotika længere.